9.12.2015 tapahtuneesta viasta

Jarno Laitinen

Toimitusjohtaja, Kymijoen Kyläkuitu

Eilen tapahtunut katkos Kyläkuidun liittymissä välillä 10:30 – 01:20 johtui Helsingissä Pasilassa tapahtuneesta laajasta runkoverkkoviasta. Kyläkuidulla on varmennetut yhteydet Kouvolaan, mutta automaattista varmennusreitin käyttöönottoa ei valitettavasti vian laajuudesta johtuen voitu ottaa käyttöön. Tämä siis aiheutti toistaiseksi pisimmän katkon meidän käyttäjille ja luonnollisesti muillekin asiakkaille tämän runkoverkon varrella. Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta haittaa.

 

Kyläkuitu ja NetPlaza kehittää toimintaa seuraavasti vastaisuuden varalle.

 

  • Tiedottaminen: NetPlaza on käyttänyt SMS-viestipalvelua tiedottaakseen mahdollisista ongelmista verkossa. Kuitenkin nyt tuhansien yhtäaikaisten viestien välittämisessä tämä palvelu ei riittänyt ja siten viestin toimittaminen viivästyi. Jo aikaisemmin tilattu uusi viestintäjärjestelmä otetaan käyttöön muutaman viikon kuluessa, joten saamme tiedottamisen reaaliaikaisemmaksi. Lisäksi Kyläkuitu jatkaa vikatiedotteiden päivittämistä meidän verkkosivuilla (http://www.kylakuitu.fi/ajankohtaista/hairio-ja-muutostiedotteet/) ja Facebookissa (https://www.facebook.com/kylakuitu/).

 

  • Kyläkuitu ja NetPlaza parantaa runkoverkon vikasietoisuutta tulevaisuudessa. Tämä työ on jo aloitettu syyskuussa, mutta valitettavasti uusia reittejä ei vielä ole saatu käyttöön. Vuoden loppuun mennessä 2/3 Kyläkuidun verkosta saa paremman varmennuksen runkoreitille ja vuoden alkupuolella koko verkko on katettu.

 

Jarno Laitinen