Askel kohti toteutusvaihetta

Kymijoen Kyläkuitu

 

Tänään on otettu taas yksi askel kohti kuituliittymien saamista koteihin, mökeille ja yrityksiin myös Kouvolan ja Iitin maaseutualueilla. Lopullisen suunnittelun kilpailutus on tänään käynnistynyt. Tarjouksia odotetaan saatavan nopealla aikataululla.

Nyt etenemissuunta on kylillä liittyjien käsissä. Pilottialueen, jolla suunnittelu käynnistyy ensimmäisenä, valintapäätös tehdään hallituksessa tuota pikaa. Jokainen kolmella ensimmäisellä hankealueella (Ahvion, Mauno-Pyösiän, tai Sitikkala-Säyhtee-Lyöttilä) asuva voi olla edesauttamassa valinnan osumista omalle kotiseudulle. Runsaimmin liittymiä hankkinut seutu on nimittäin varmasti vahvoilla valittaessa keihään kärkeä hankkeellemme.

Myöskään toiseen aaltoon valikoituvilla ei ole syytä jarrutella, sillä valmiudet rakentamisen käynnistymiseen kaikilla em kolmella hankealueella tulevana suvena ovat erinomaiset. On todella tärkeää, että saavutamme helmikuun aikana sellaisen tilanteen, että suunnittelu voidaan aloittaa laajalla alueella maaliskuussa. Muutoin ajaudumme vaikeaan tilanteeseen tulevan kesän rakennustöiden osalta ja talvihan ei sovellu rakentamiseen lainkaan. Suunnittelun käynnistämispäätöstä ei tehdä ilman riittävää myytyjen liittymien määrää.

Myös toimitusjohtajan valintaprosessi etenee mukavasti. Saimme hyvän valikoiman tehtävästä kiinnostuneita monipuolisia ja kokeneita ehdokkaita jättämään hakemuksensa. Nyt ehdokkaiden määrää on karsittu ja on siirrytty intensiivisemmän perehtymisen vaiheeseen. Toivottavasti näkemykset kohtaavat molemmin puolin ihan lähiaikoina niin, että hallitus voi tehdä päätöksen valinnasta jopa parin viikon kuluessa.