Postin tuomaa Pertunmaalta

Kymijoen Kyläkuitu

 

Terve !

Luin tuosta Kymijoen Kyläkuitu hankkeesta ja mieleenituli, että ainahan käyttäjän kokemukset ovat paremipia kun parhaankaan myyntimiehen puheet.

Meillähän on vapaa-ajan asunto Pertunmaalla ja Pertun Kuituun liityimme heti kun hanke lähti eteenpäin. No, projektin eteneminen oli hitaampaa kuin mitä alku puheissa luvattiin. Meillä liittymä viivästyi lähes vuodella. Viime lokakuun alussa kaapeli kytkettin verkkoon. Ja voi ihme ! Tuskailu nettitikun kanssa loppui siihen. Valokuitu yhteys on nopea ja häiriötön, riippumaton vuorokauden ajasta – toisin kuin vain yömyöhällä kunnolla pelittänyt nettitikku. Ja vielä minulla on vertailukohtana myös kotona oleva langallinen laajakaista, joka esim YLE Areenasta katsottavien ohjelmien kanssa iltasella ilmoittaa “pieni hetki”. Mutta valokuitu yhteys ei töki – nettiyhteydet pelaavat nopeasti ja häiriöttä. Ja on ihan sama onko läppäri kytketty kaapelilla modeemiin vai käyttääkö langatonta yhteyttä . Aina pelaa !!

Valokuitu on mahtava juttu, maaseudulla jossa kaikki uudet 3G ja 4G yhteydet tökkivät, jos yleensä edes toimivat, Valokuitu on todellinen yhteyksien ylläpitäjä – ja sitä kauttahan saa sitten vaikka TV ohjelmat. MPY tarjoaa TV yhteyttä, jossa voi kaikkia ei-maksullisia ohjelmia katsoa 2 tai 4 viikkoa varsinaisen lähetysajan jälkeen ( 2vko hinta tais olla jotain 5 euroo/kk –en muista kun en pahemmin TV:tä katsele, en ottanut TV liittymää, ainakaan vielä). Tuo TV oli lisä motiivina monella viljelijällä , voivat katsoa uutiset silloin kun karjalta sopii.

Nykyään eläkeläisukkona tallustelevana kannustan kaikkia ikääntyviä opetelemaan sujuvaaa netin käyttöä, sillä tulevaisuudessa sitä tarvitaan yhä enemmän. Ja valokuituhan antaa mahdollisuuden jopa etävalvontaan sitten kun ei enää itse ihan kaikkia asioitaan hallitse.

Minua ja kommenttiani saa käyttää vapaasti valokuidun markkinointiin, jos se siinä voi olla minään apuna.

Talvi terveisin
Urpo Ek, Lohikatu 13, 45810 Pilkanmaa

Vapaa-ajan asunto Kaupinkylässä Joutsantiellä Pertunmaalla.

Kiitos Urpolle kannustavista sanoista, Kyläkuidun väki.