Sadan megan maakunta – yhteistyö

Kymijoen Kyläkuitu

 

Kyläkuitu on tällä viikolla käynnistänyt yhteistyön Sadan megan maakunta – hankkeen kanssa. Tämä hanke toimii Etelä-Karjalassa, Itä-Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla. Hankkeella edistetään nopeiden tietoverkkojen, niiden käyttämisen ja sisältöjen kehittymistä siten, että maaseudulla syntyy riittävä kysyntä kannattavalle verkkojen toteuttamiselle. Hanketta vetää Päijät-Hämeen Liitto yhdessä Helsingin yliopiston tutkimus ja koulutuskeskus Palmenian kanssa.

Hanke on vasta alkumetreillään, mutta se on avannut testikäyttöön nopeiden yhteyksien tarjonnan ja kysynnän seurannan. Löydät seurannan osoitteesta

http://kaistaa.kartoittaja.fi/kuituverkkoseuranta

Huomioi, että seurantaa vasta testataan ja siitä puuttuu vielä  esimerkiksi merkinnät hankealueistamme. Ne tullaan lisäämään mahdollisimman pian. Laajempaan käyttöön seuranta otetaan vasta testivaiheen päätyttyä.

Olemme kehittelemässä yhdessä tiedotuksellista seminaaritapahtumaa ja tiedotuksellista materiaalia heti ensi vuoden alkuun. Tarkemmin siitä ja yhteistyön edistymisestä myöhemmin tässä blogissa.