Tilannekatsausta

Jarno Laitinen

Toimitusjohtaja, Kymijoen Kyläkuitu

Kyläkuitu on rakentanut tänä vuonna jo yli 130km verkkoa ja työ on keskittynyt Oravalaan, Nisuksesta kohti pohjoista ja uutena avauksena kaakkois-Kouvolaan Saaramaa-Saittara hankealueelle. Ja juurikin täällä ensimmäiset asiakkaat on tällä viikolla kytketty verkon piiriin. Työt jatkuvat vuoden loppuun ja tavoitteena on saada Verla-Sydänmaa ja Saaramaa-Saittara hankealue valmiiksi. Katso suunnitellut rakentamissuunnat ja tilaajamäärät täältä:
 
Kesä toi uutisia avoimen verkon puolesta. Kyläkuitu solmi yhteistyösopimuksen Soneran Avoimen Kuidun kanssa ja kyvykkyyden rakentaminen on paraikaa käynnissä. Tiedotamme etenemisestä tarkemmin myöhemmin, mutta syksyn aikana tulemme saamaan tarvittavat muutostyöt verkkoon tehtyä palvelujen kytkemiseksi. Tämä myös mahdollistaa nykyisen Soneran ADSL-sopimuksen siirtämisen kuidun päälle. Kyläkuidun omat palvelut (KyläSuper, KyläKymppi, KyläMökki) säilyvät uusien Soneran palveluiden rinnalla.
 
Iitin suhteen rahoitus etenee syksyllä ja toivon mukaan pääsemme juuri heinäkuussa tehdyllä ehdotuksella ja selvityksellä hallitus/valtuustokäsittelyihin.
 
Tällä mennään ja hyvää tulevaa syksyä!
 
– Jarno