Ajankohtaista

Kymijoen Kyläkuitu uudistuu – päivitetty strategia vastaa tämän päivän markkinatilanteeseen

Torstai 13.4.2023

Kymijoen Kyläkuidun visiona on ollut rakentaa Kaakkois-Suomen suurin avoin valokuituverkko Kouvolan ja Iitin haja-asutusalueille. Vuoden 2022 aikana Traficom-hankkeet saatiin lopullisesti maaliin ja osuuskunnan rahoitusratkaisut päivitettiin. Vuoden 2023 alku on käytetty strategian uudistamiseen.

Päivitetty strategia muuttaa toiminnan painopistettä

Myös hallituksen kokoonpano on uudistunut maaliskuussa Sami Hännisen siirtyessä puheenjohtajaksi ja Esa Vigrenin väistyessä varapuheenjohtajaksi.

”Olemme innoissamme uuden strategian tuomista mahdollisuuksista ja sitoutuneita kehittämään toimintaa jatkossakin. Odotamme innolla, että pääsemme viestimään yksityiskohdista jäsenillemme kevään aikana”, Hänninen kertoo.

Uudessa strategiassa keskeistä on tunnistetut vaihtoehdot Kymijoen Kyläkuidun toiminnan kehittämiselle vuosien 2023-2025 aikana. Kehittämiseen avautuu uusia mahdollisuuksia, koska vuoden 2022 ja alkuvuoden 2023 aikana tehdyt toimenpiteet talouden ja hallinnon optimoimiseksi ovat toimineet.

Kehityspuolella on jo kartoitettu eri vaihtoehtoja strategisten kumppanuuksien luomiseksi, uuden hankealueen rakentamiseksi sekä kokonaan uusien palvelumallien kehittämiseksi. Uudet aloitteet parantavat yrityksen suorituskykyä  ja luovat lisäarvoa asiakkaille.

Haluamme vielä kerran kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tuesta ja uskosta yritykseemme. Olemme innostuneita tulevaisuudesta ja sitoutuneita jatkamaan kehitystyötä. Pysykää kuulolla!

Katso videolta Sami Hännisen esittely uuden strategian avaamista mahdollisuuksista.


Aiemmat ajankohtaiset

01.06.2022

Kuukauden jatkuneella ICT-alan lakolla on vaikutuksia myös Kyläkuidun palveluiden laskutukseen. Normaali laskutusrytmi, jossa laskut tulevat aina parittomana kuukautena, ei tällä hetkellä ole käytössä. Touko-kesäkuun palvelulaskutus suoritetaan ensi tilassa lakon päättymisen jälkeen. Huomioitavaa on, että normaaliin rytmiin palataan mahdollisimman pian, joten heinä-elokuun laskutus tulee heinäkuun ensimmäisten viikkojen aikana.

13.01.2022

Kymijoen länsipuolen hankealueelle on tehty tällä hetkellä 64 liittymäsopimusta. Rakentamispäätöstä tällä sopimusmäärällä ei vielä voida varmistaa. Jatkamme sopimusten tekoaikaa toistaiseksi.

Nyt on siis aika tehdä sopimus ja varmistaa hyvät yhteydet kotiisi nyt ja tulevaisuudessa. Haluamme myös muistuttaa, että sopimuksen tekemisestä ei asiakkaalle tule kustannuksia, jos hanke ei toteudukaan. Vain tehty sopimus on Kyläkuidulle riittävän vahva signaali ja vaikuttaa rakentamispäätökseen. Älä siis jää odottamaan rakentamispäätöksen varmistumista sopimuksen tekemiseen!

Tästä linkistä pääset tekemään sopimuksen ja allekirjoittamaan sen pankkitunnuksillasi: https://kylakuitu.fi/ajankohtaiset-alueet

Liittymäsopimus tulee tehdä kiinteistön omistajan nimiin. Sopimuslomakkelle voi laittaa esim. pariskunnan molempien osapuolten nimet, mutta toisen allekirjoitus (tunnistautuminen pankkitunnuksilla) riittää.

10.01.2022

BLC TV Spin+ (tallennuspalvelu) päivittyy.

Tiistaina 11.1.2022 n. klo 14:00 BLC TV tallennuspalvelu SPIN+ päivitetään. 

Päivitys parantaa ohjelmatietojen hyödyntämistä tallennuksissa. 

Sarjatallenteet eivät tule jatkossa tallentamaan ohjelmien uusintoja. Ohjelmakirjasto säilyy näin helppolukuisempana.

Uuden ominaisuuden saa käyttöön lopettamalla ja aktivoimalla sarjatallenteen uudelleen.   

Ohje:
Valitse boksivalikosta "ARKISTO" -> "Sarjatallennukset". Tässä näkyy tekemäsi sarjatallenteet. Voit poistaa vanhat sarjatallenteet valitsemalla "Ok" ja "Poista".
Tämän jälkeen voit ohjelmaoppaan kautta valita ohjelmia uudestaan sarjatallennukseen.

19.04.2021

Ikivalta katkaisi Kymijoen Kyläkuidun tietoliikenneyhteydet pääsiäisenä.

Kannusjärven ja Metsäkylän tietoliikenneyhteydet katkesivat pitkäperjantaina lähes vuorokaudeksi. Katkoksen syyksi paljastui ilkivalta.

Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunnan valokuituverkko joutui pääsiäisenä ilkivallan kohteeksi. Tihutyö paljastui, kun tietoliikenneyhteydet Kannusjärven ja Metsäkylän alueella lopettivat äkisti toimintansa. Syy selvisi korjaustiimin saapuessa paikalle; alueen runkokaapeli oli katkaistu leikkureilla. Asiasta tehtiin rikosilmoitus heti perjantai-iltana 2.4.

”Tietoliikenneverkkoon kohdistuva ilkivalta on onneksi todella harvinaista, mutta täälläkään emme ole siltä täysin turvassa, kuten tämä tapaus nyt osoitti”, Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunnan toimitusjohtaja Ari Ripatti kertoo.

Yleensä valokuitukaapelit kulkevat suojassa maan alla, mutta tällä kertaa ilkivallan mahdollisti aikaisempi kaapelivaurion korjaus, jonka vuoksi korjattua kaapelikohtaa ei vielä oltu päästy peittämään.

”Maaliskuun alussa alueella urakoinut kaivinkone aiheutti alueella laajan ja hankalan kaapelivaurion, jolloin kaapelireittiä jouduttiin vaurioiden korjaamiseksi avaamaan useasta kohdasta vielä lisää. Korjaustöiden viimeistelyt, kuten kaivausten peittäminen ja ympäristön ennallistaminen jouduttiin lumen ja roudan vuoksi jättämään myöhempään ajankohtaan ja valokuitukaapeli jäi osaksi näkyviin. Siihen ilkivallan tekijä sitten iski leikkurinsa”, Ari Ripatti selvittää.

Kaiken kaikkiaan pääsiäisen tietoliikennekatkos kesti 21 tuntia. Kymijoen Kyläkuidun toimitusjohtaja on kuitenkin helpottunut, koska tilanteessa oli aineksia pidempiaikaiseenkin häiriöön: ”Juhlapyhänä kaivinkoneen saaminen paikalle heti lauantaiaamuksi klo 8.00 oli jo melkoinen onnistuminen. Samoin onni onnettomuudessa, ilkivallan tekijän katkaisemassa kaapelissa kulki 48 valokuitua eikä kyseessä ollut sen paksumpi, esimerkiksi 192-kuituinen kaapeli. Toki 48 kuidunkin korjaamisessa menee oma aikansa, mutta korjaus saatiin kaikkinensa valmiiksi ripeästi”.

Asiakkaita tiedotettiin häiriöstä ja korjausaikataulusta tekstiviestein sekä Kymijoen Kyläkuidun verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. ”Kun laajakaistayhteys ei toimi, tuntuu jokainen tunti varmasti ennätyspitkältä ja olemme Kyläkuidulla tosi pahoillamme pääsiäisen ajan häiriötilanteesta. Toivottavasti vastaavanlaisia ei enää tulisi”, toimitusjohtaja Ari Ripatti toteaa. ”Ilkivallan tekijälle, jos ja kun hänen henkilöllisyytensä selviää, meillä on täällä mojova lasku odottamassa.

Lehdistötiedotteen lisätiedot:
Kymijoen Kyläkuitu osk, toimitusjohtaja Ari Ripatti, p. 044 7340 350, ari.ripatti@kylakuitu.fi
 

27.01.2021

Kymijoen Kyläkuitu on paikan päällä Pyhällön keskustassa sijaitsevassa ravintola Pop-Caféssa tiistaina 2.2. kello 9–18. Henkilökuntamme esittelee hanketta sekä vastaa alueen asukkaiden kysymyksiin hankkeeseen liittyen. Tapahtuman aikana on mahdollista tehdä liittymäsopimuksia, mikäli haluat varmistaa valokuidun kotiisi. Sopimusten tekeminen ei aiheuta asiakkaalle kustannuksia, mikäli hanke ei etene ja liittymiä ei pystytä toimittamaan vähäisen tilausmäärän vuoksi. Lisäksi jokaiselle Pop-Caféssa liittymäsopimuksen kirjoittaneelle kyläkuitu tarjoaa pullakahvit.   

Sähköinen sopimusjärjestelmämme on edelleen avoinna, joten sopimuksen voit tehdä myös ilman myyjän yhteydenottoa osoitteessa: https://xn--kylkuitu-2za.kymtenance.fi/liity/project/nPmo7Ir-ZQG4l1vf .  Hankkeen aikaiseen hinnastoon pääset tutustumaan etukäteen osoitteessa Liittymät | Kymijoen Kyläkuitu (kylakuitu.fi) huomaathan kuitenkin, että kyseinen hinnasto on voimassa vain hankkeen aikana.   

Tervetuloa! 

 

Yhteydenotot: 

Myynti 
Joni Havuaho 040 528 8840 

joni.havuaho@kylakuitu.fi 

Pages