Ajankohtaista

Kutsu Kymijoen Kyläkuitu osuuskunnan ylimääräiseen kokoukseen

Maanantai 10.7.2023

Kutsu Kymijoen Kyläkuitu osuuskunnan ylimääräiseen kokoukseen to 10.8.2023 klo 17.00

Kymijoen Kyläkuitu osuuskunnan hallitus kutsuu kaikki osuuskunnan jäsenet ylimääräiseen kokoukseen. Toivomme kokoukseen runsaasti osallistujia päättämään yhteisistä asioista, joista nyt tärkeimpänä Kyläkuidun liiketoiminnan ja verkon myynti.

Aika: torstai 10.8.2023 klo 17.00, ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen.
Paikka: Kouvolan Lakritsi, auditorio, Salpausselänkatu 57, 45100 Kouvola

Katso videolta hallituksen puheenjohtaja Sami Hännisen yhteenveto aiheentiimoilta.


Aiemmat ajankohtaiset

17.11.2023

Kymijoen Kyläkuitu osk päätti osuuskunnan ylimääräisessä kokouksessa 10.8.2023 osuuskunnan liiketoiminnan myymisestä BLC Infra Oy:lle ja osuuskunnan vapaaehtoisesta purkamisesta. Päätöksellä turvattiin toiminnan jatkuvuus ja käyttäjille kohtuuhintaisten valokuituyhteyksien säilyminen.

 

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

 

Myyntipäätös ei edellytä tässä vaiheessa osuuskunnan jäseniltä mitään toimenpiteitä ja palveluiden käyttö jatkuu ennallaan.

Myyntipäätöksen myötä osuuskunta päätettiin vapaaehtoisesti purkaa ja siitä alkoi selvitystila. Selvitystilassa osuuskunnan asioita hoitaa selvitysmies Samuli Nieminen Asianajotoimisto Salo & Salosta. Selvitysmies on yhdessä BLC:n kanssa valmistellut kauppakirjaa syksyn ajan. Kauppakirja on viimeistelyä vaille valmis.

Kaupat on tarkoitus toteuttaa marraskuun lopussa, jonka jälkeen osuuskunta hoitaa velkansa ja lainojen maksut. Tämän jälkeen selvitysmies yhdessä hallituksen kanssa kutsuu osuuskunnan jäsenet ylimääräiseen kokoukseen. Kutsu on odotettavissa heti vuoden 2024 alussa jäsenille. Hallitus valmistelee edellisen kokouksen päätöksen mukaisesti esityksen osuuskunnalle jäävien varojen jakamisen vaihtoehdoista. Esitys tulee osuuskunnan jäsenille kokouskutsun mukana ennakkoon tutustuttavaksi.

 

Osuuskunta kokoontunee helmikuussa

 

Osuuskunnan kokous on todennäköisesti helmikuun alussa. Samassa kokouksessa esitellään tilinpäätös ja käydään läpi vaihtoehdot varojen jakamisesta. Samalla osuuskunta purkautuu. Osuuskunnan jäseniä toivotaan jälleen runsaasti paikalle seuraavaan kokoukseen!

 

 

Kymijoen Kyläkuitu osk:n hallitus

11.08.2023

Myynti BLC Infra Oy:lle on merkittävä askel Kymijoen Kyläkuitu osuuskunnan historiassa. Kyläkuitu on tehnyt sen, mitä varten se perustettiin vuonna 2010. Osuuskunnan tehtävänä oli varmistaa valokuituverkon rakentaminen haja-asutusalueille Kouvolan ja Iitin kuntien alueella. BLC on tunnettu alalla ja sen vahva osaaminen, osuuskuntatausta sekä resurssit antavat osuuskunnan alueelle resursseja laajentaa ja vahvistaa verkkoa sekä tarjota entistä parempaa palvelua asiakkaille, joiden kanssa on jo pitkään tehty yhteistyötä.

 

Hallituksen puheenjohtaja Sami Hänninen kommentoi myyntiä: "Olemme tyytyväisiä tästä strategisesta päätöksestä, jonka ansiosta palveluiden jatkuvuus on jäsenillemme turvattu ja saamme kaikki Kyläkuidun velvollisuudet hoidettua. BLC:n vahva asema toimialalla ja sen sitoutuminen alueemme kehittämiseen ja asiakkaiden palveluiden käytettävyyteen ovat linjassa arvojemme kanssa. Näin turvaamme valokuituverkon tulevaisuuden ja järkevät palvelut myös maaseutualueilla jatkossa. Suomalainen pääomasijoittaja OP-Suomi Infra tuo vakautta toimintaan.”
 

BLC Telecomin ja OP-Suomi Infran yhteisyritys BLC Infra Oy:n tavoitteena on olla merkittävin toimija Itä-Suomen alueella. BLC Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Väänänen näkee kaupan jatkumona osuuskunnan ideologialle. ”Uskon, että liiketoimintakauppa toteutuessaan jatkaisi ja parantaisi edelleen Kymenlaakson elinkeinomahdollisuuksia, mitä Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunta on menestyksekkäästi tehnyt yli 10 vuoden ajan”, kertoo BLC Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Väänänen.

 

Kymijoen Kyläkuitu osk ja BLC Telecom ovat tehneet tiivistä yhteistyötä vuodesta 2020 lähtien BLC:n toimiessa pääasiallisena palveluoperaattorina Kymijoen Kyläkuidun verkossa. Yhteistyö jatkuu tiiviinä liiketoimintakaupan ja siirtymän valmistelussa ja näin varmistetaan palveluiden häiriötön jatkuvuus asiakkaille.

 

 

Lisätietoja:

 

Sami Hänninen

sami@tervarumpu.fi

Kymijoen Kyläkuitu osk, hallituksen puheenjohtaja

Puhelin: 040 721 7717

 

Hannu Väänänen

Hannu Väänänen, hallituksen puheenjohtaja, BLC Infra Oy ja BLC Telecom

hannu.vaananen@blc.fi

Puhelin: 044 777 5776

13.04.2023

Kymijoen Kyläkuidun visiona on ollut rakentaa Kaakkois-Suomen suurin avoin valokuituverkko Kouvolan ja Iitin haja-asutusalueille. Vuoden 2022 aikana Traficom-hankkeet saatiin lopullisesti maaliin ja osuuskunnan rahoitusratkaisut päivitettiin. Vuoden 2023 alku on käytetty strategian uudistamiseen.

Päivitetty strategia muuttaa toiminnan painopistettä

Myös hallituksen kokoonpano on uudistunut maaliskuussa Sami Hännisen siirtyessä puheenjohtajaksi ja Esa Vigrenin väistyessä varapuheenjohtajaksi.

”Olemme innoissamme uuden strategian tuomista mahdollisuuksista ja sitoutuneita kehittämään toimintaa jatkossakin. Odotamme innolla, että pääsemme viestimään yksityiskohdista jäsenillemme kevään aikana”, Hänninen kertoo.

Uudessa strategiassa keskeistä on tunnistetut vaihtoehdot Kymijoen Kyläkuidun toiminnan kehittämiselle vuosien 2023-2025 aikana. Kehittämiseen avautuu uusia mahdollisuuksia, koska vuoden 2022 ja alkuvuoden 2023 aikana tehdyt toimenpiteet talouden ja hallinnon optimoimiseksi ovat toimineet.

Kehityspuolella on jo kartoitettu eri vaihtoehtoja strategisten kumppanuuksien luomiseksi, uuden hankealueen rakentamiseksi sekä kokonaan uusien palvelumallien kehittämiseksi. Uudet aloitteet parantavat yrityksen suorituskykyä  ja luovat lisäarvoa asiakkaille.

Haluamme vielä kerran kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tuesta ja uskosta yritykseemme. Olemme innostuneita tulevaisuudesta ja sitoutuneita jatkamaan kehitystyötä. Pysykää kuulolla!

Katso videolta Sami Hännisen esittely uuden strategian avaamista mahdollisuuksista.

01.06.2022

Kuukauden jatkuneella ICT-alan lakolla on vaikutuksia myös Kyläkuidun palveluiden laskutukseen. Normaali laskutusrytmi, jossa laskut tulevat aina parittomana kuukautena, ei tällä hetkellä ole käytössä. Touko-kesäkuun palvelulaskutus suoritetaan ensi tilassa lakon päättymisen jälkeen. Huomioitavaa on, että normaaliin rytmiin palataan mahdollisimman pian, joten heinä-elokuun laskutus tulee heinäkuun ensimmäisten viikkojen aikana.

13.01.2022

Kymijoen länsipuolen hankealueelle on tehty tällä hetkellä 64 liittymäsopimusta. Rakentamispäätöstä tällä sopimusmäärällä ei vielä voida varmistaa. Jatkamme sopimusten tekoaikaa toistaiseksi.

Nyt on siis aika tehdä sopimus ja varmistaa hyvät yhteydet kotiisi nyt ja tulevaisuudessa. Haluamme myös muistuttaa, että sopimuksen tekemisestä ei asiakkaalle tule kustannuksia, jos hanke ei toteudukaan. Vain tehty sopimus on Kyläkuidulle riittävän vahva signaali ja vaikuttaa rakentamispäätökseen. Älä siis jää odottamaan rakentamispäätöksen varmistumista sopimuksen tekemiseen!

Tästä linkistä pääset tekemään sopimuksen ja allekirjoittamaan sen pankkitunnuksillasi: https://kylakuitu.fi/ajankohtaiset-alueet

Liittymäsopimus tulee tehdä kiinteistön omistajan nimiin. Sopimuslomakkelle voi laittaa esim. pariskunnan molempien osapuolten nimet, mutta toisen allekirjoitus (tunnistautuminen pankkitunnuksilla) riittää.

Pages