Hillosensalmen valokuituverkon toteutus syksyllä 2019

Kymijoen Kyläkuitu osk vie edelleen eteenpäin Hillosensalmen valokuituhanketta. Hillosensalmen hankealueen liittymämyynti aloitettiin virallisesti jo kesällä 2017 ja liittymämyyntiä jatkettiin keväällä 2018. Tällä hetkellä alueella on solmittuna 66 sopimusta valokuituliittymän toimituksesta alueen kiinteistönomistajien kanssa.

Hillosensalmen hankealueen kustannuslaskenta ja myyntitavoitteet on tarkistettu vuoden 2019 keväällä. Kustannuslaskennan mukaan alueelle tarvitaan rakentamisen käynnistämiseksi 123 sopimusta valokuituliittymästä.
Hillosensalmen alueen liittymämyynti on käynnistetty uudelleen kesäkuussa 2019 ja tavoitteena on solmia sopimukset vielä ainakin 57 valokuituliittymän toimituksesta.

Mikäli kokonaismyyntitavoite 123 valokuituliittymäsopimusta toteutuu 15.8.2019 mennessä, Kymijoen Kyläkuitu osk käynnistää rakentamistoimet syyskuussa 2019.

Mikäli rakentaminen saadaan käyntiin syyskuussa, ensimmäiset liittymät voidaan kytkeä käyttöön vuoden 2019 loppuun mennessä.

 

”Pallo” on nyt siis alueen kiinteistönomistajilla, Kyläkuitu on varmistanut alueen rakentamisenaikaisen rahoituksen, suunnitelmat ovat valmiina ja urakointi on kilpailutettu – valokuituverkon rakentaminen on nyt kiinni kiinteistönomistajien tahdosta saada alueelle nopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet.

Mikäli myyntitavoitteeseen ei päästä, Kyläkuidun hallitus joutuu harkitsemaan, onko hankkeen toteuttaminen mahdollista pienemmällä sopimusmäärällä vai joudutaanko hankkeen toteuttamisesta kokonaan luopumaan.
 

Hillosensalmen hankealue kartalla: 
https://kylakuitu.fi/sites/default/files/hillosensalmi-hankealue.pdf

 

Jos omistat kiinteistön Hillosensalmen alueella ja olet kiinnostunut kuulemaan lisää valokuituliittymän hankkimisesta kiinteistöösi, ota yhteyttä myyntiedustajaamme:

Merja Viikki
p. 040 528 4824
merja.viikki@kylakuitu.fi