Kouvolan Kyläverkko: Utin valokuituverkko etenee!

Kouvolan Kyläverkko: Utin valokuituverkko etenee! 

Utin hankealue: Haimila, Kuivala, Ranta-Utti, Utti, Karhula, Jyräänkoski ja Puhjo.

Utin valokuituverkon suunnittelu ja urakointi kilpailutettu
Olemme kilpailuttaneet Utin valokuituverkon suunnittelun ja rakentamisen. Verkonsuunnittelun kilpailutuksen voitti Despro Engineering Oy. Verkon rakentamisesta edullisimman tarjouksen teki Eltel Networks Oy, joka on rakentanut Kymijoen Kyläkuidun valokuituverkkoa myös aikaisemmin.

Valokuiturakentamisen luvat
Pirkanmaan Ely-keskukselta ja Kouvolan kaupungilta on saatu vaadittavat luvat Utin alueen valokuituverkon toteutusta varten. Myös alueella olevien yksityisteiden luvitus aloitettu. 
Myynnin tilanne 20.9.2019
Alueen liittymämyynti on aloitettu heinäkuussa ja myynti on painotettu Utin taajamaan. Tähän mennessä koko hankealueelle on solmittuna 30 sopimusta valokuituliittymän toimituksesta. Selvityksessä on myös Kouvolan kaupungin toimipaikkojen ja muiden julkisten toimijoiden tarve valokuituliittymien hankintaan Utin alueella.

Olemme päättäneet laajentaa aktiivisen liittymämyynnin kattamaan koko hankealueen.
Rakentaminen käynnistyy 2019
Kymijoen Kyläkuitu osk on tehnyt päätöksen rakentamisen aloittamisesta vuoden 2019 aikana. Rakentaminen aloitetaan Metsontieltä kohti Utin taajamaa ja 6-tietä. Utin taajama-aluetta on tarkoitus putkittaa, jotta jälkitilaajien verkkoon liittäminen on myöhemmin helpompaa ja kustannustehokkaampaa. Maanrakennuksen tavoite syksyn 2019 aikana on 6-tien eteläpuolen rakentaminen.
Miten varmistan hankkeen onnistumisen? 
Tee oma liittymäsopimuksesi mahdollisimman nopeasti!
Hanki myös naapurisi liittymään valokuituverkkoon! 
Pidä asiaa aktiivisesti pinnalla ja ohjaa kiinnostuneet ottamaan yhteyttä myyjäämme! 

Valokuituverkon suunnittelu ja urakointi kohdistuu alueille, joissa on eniten liittymäsopimuksia. Älä siis aikaile, vaan tee sopimus nyt! 

Sopimuksen tekeminen ei käynnistä laskutusta vaan liittymä laskutetaan, kun rakentaminen kyseisen hankealueen osalla käynnistyy. (esim. Utin taajama, Ranta-Utti – Kuivala, Karhulankylä, tai Puhjo)

Ota yhteyttä:
Atte Korpaeus | 040 157 8401 | atte.korpaeus@kylakuitu.fi