Kymijoen Kyläkuitu osk on päättänyt liiketoimintansa myynnistä BLC Infra Oy:lle

Myynti BLC Infra Oy:lle on merkittävä askel Kymijoen Kyläkuitu osuuskunnan historiassa. Kyläkuitu on tehnyt sen, mitä varten se perustettiin vuonna 2010. Osuuskunnan tehtävänä oli varmistaa valokuituverkon rakentaminen haja-asutusalueille Kouvolan ja Iitin kuntien alueella. BLC on tunnettu alalla ja sen vahva osaaminen, osuuskuntatausta sekä resurssit antavat osuuskunnan alueelle resursseja laajentaa ja vahvistaa verkkoa sekä tarjota entistä parempaa palvelua asiakkaille, joiden kanssa on jo pitkään tehty yhteistyötä.

 

Hallituksen puheenjohtaja Sami Hänninen kommentoi myyntiä: "Olemme tyytyväisiä tästä strategisesta päätöksestä, jonka ansiosta palveluiden jatkuvuus on jäsenillemme turvattu ja saamme kaikki Kyläkuidun velvollisuudet hoidettua. BLC:n vahva asema toimialalla ja sen sitoutuminen alueemme kehittämiseen ja asiakkaiden palveluiden käytettävyyteen ovat linjassa arvojemme kanssa. Näin turvaamme valokuituverkon tulevaisuuden ja järkevät palvelut myös maaseutualueilla jatkossa. Suomalainen pääomasijoittaja OP-Suomi Infra tuo vakautta toimintaan.”
 

BLC Telecomin ja OP-Suomi Infran yhteisyritys BLC Infra Oy:n tavoitteena on olla merkittävin toimija Itä-Suomen alueella. BLC Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Väänänen näkee kaupan jatkumona osuuskunnan ideologialle. ”Uskon, että liiketoimintakauppa toteutuessaan jatkaisi ja parantaisi edelleen Kymenlaakson elinkeinomahdollisuuksia, mitä Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunta on menestyksekkäästi tehnyt yli 10 vuoden ajan”, kertoo BLC Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Väänänen.

 

Kymijoen Kyläkuitu osk ja BLC Telecom ovat tehneet tiivistä yhteistyötä vuodesta 2020 lähtien BLC:n toimiessa pääasiallisena palveluoperaattorina Kymijoen Kyläkuidun verkossa. Yhteistyö jatkuu tiiviinä liiketoimintakaupan ja siirtymän valmistelussa ja näin varmistetaan palveluiden häiriötön jatkuvuus asiakkaille.

 

 

Lisätietoja:

 

Sami Hänninen

sami@tervarumpu.fi

Kymijoen Kyläkuitu osk, hallituksen puheenjohtaja

Puhelin: 040 721 7717

 

Hannu Väänänen

Hannu Väänänen, hallituksen puheenjohtaja, BLC Infra Oy ja BLC Telecom

hannu.vaananen@blc.fi

Puhelin: 044 777 5776