Utin valokuituverkon rakentamisen tilanne!

Kymijoen Kyläkuitu käynnisti Kouvolan kyläverkkohankkeen Utin alueen valokuituverkon rakentamisen syksyllä 2019. Syksyllä rakentaminen keskittyi Utin taajamaan, jossa liittymiä otettiin käyttöön jo ennen joulua.

Keväällä 2020 rakentamista on jatkettu Kuivalan haaralla, jossa maanrakennustyöt ovat jo muutamia yksittäisiä kohteita vaille valmiit ja liittymien kytkentä alkaa kun runkoyhteyksien jatkostyöt valmistuvat.

Karhulankylän verkkohaaran runkoyhteys on suunniteltu toteutettavaksi Valkealan kirkonkylään rakennettavalta teletilalta. Reittimuutos tehtiin 6-tiehen kohdistuvien tienparannussuunnitelmien takia, jotka tulisivat aiheuttamaan kaapelinsiirtotarpeita ja siten merkittäviä lisäkustannuksia.

Hankkeen muutoshakemus on hyväksytty Kaakkois-Suomen Ely-keskuksella ja nyt tehdään uuden runkoyhteyden suunnittelua.

Karhulankylän alueella suunnittelu, tieluvitus ja rakentaminen on käynnissä ja liittymämyynti on päättymässä, mutta joillakin alueilla Karhulanjärven ympäristössä ehtii vielä mukaan.

Liittymämyyynti on nyt käynnistetty runkoyhteyden varrella oleville kiinteistöille Valkealan kirkonkylän tuntumassa. Reitin varrella ovat mm. Puhjonsalmentie, Revontie ja Matalasillantie.

 

Kouvolan kyläverkon hankealueeseen on haettu muutosta, joka mahdollistaa valokuituyhteyksien toimittamisen myös Tyrrin kylälle, mikäli riittävästi liittyjiä Tyrrin alueelta löytyy. Tyrrin alueella ei liittymämyyntiä ole vielä käynnistetty.

 

Lisätiedot:

Hankevastaava Aulikki Kylliäinen puh. 040 528 4454