Elimäellä valokuitu jokaiseen kotiin

Markus Näkki

Hallituksen jäsen, Kymijoen Kyläkuitu

Valokuituverkon rakentaminen käynnistyy Elimäen alueella ensi viikolla.

Hankkeen aikana kiinteistöihin tuodaan aivan ikioma valokuitu lähimmältä keskukselta asti. Elimäen alueella siis joko Villikkalasta tai Korialta. Rakennettuja kuituja ei voida haaroittaa samalla tapaa, kuin esimerkiksi sähköjohtoa tai vesiliittymää, vaan myöhemmin liittyvien on maksettava yhteyden rakentaminen jopa kilometrien päässä sijaitsevalta liityntäpisteeltä.

Ne jotka ovat huomanneet liittyä verkkoon tässä vaiheessa, saavat valokuituyhteyden erittäin edulliseen hintaan. Lisäksi tulee muistaa, että kyseessä on investointi seuraavat 100 vuotta käytössä olevaan tekniikkaan. Kerran rakennettu verkko säilyy isältä pojalle.

Elimäellä on tehty tiedotustyötä valokuidun merkityksestä koko kevään ajan ja ensimmäisenä rakennettavan reitin varressa lähes jokainen kiinteistö onkin jo lähtenyt mukaan. Liityntätiheys välillä Villikkala-Peippola-Hongisto-Vähämoisio on jo yli 84 %. Alueella on siis vain yksittäisiä vakituisesti asuttuja asuntoja jotka eivät ole lähdössä mukaan.

On ollut hienoa huomata, miten alueen asukkaat ovat huomanneet asian tärkeyden ja vieneet asiaa omilla kylillään eteenpäin. Kiitos aktiivisuudesta Elimäki!