Terveisiä maastosta

Jarno Laitinen

Toimitusjohtaja, Kymijoen Kyläkuitu

Kaikki päätökset urakan aloittamiseksi on nyt tehty ja kuten kuvasta näkyy, materiaalitoimitus on jo Valkealassa odottamassa koneiden käynnistystä. Olimme tänään katselmoimassa maastoa yhdessä Empowerin ja Suomen Kaapelikaivu Oy:n kanssa ja samalla tarkastimme ensimmäisen kaapelilähetyksen Nestor Oy:ltä.

 

Nestor Oy tulee toimittamaan kaikki kaapelit meidän ensimmäiseen rakennettavaan alueeseen. Yritys valmistaa kaapelit Suomessa, näin taaten joustavan toimitusajan ja laadun, mutta myös kilpailukykyiseen hintaan.

Kaapelinvedossa luotamme paikalliseen yritykseen (Suomen Kaapelikaivu Oy), jolla on pitkä kokemus vastaavista projekteista ympäri Suomea. Kuituhitsauksesta tulee vastaamaan JPM Cyberservice Oy Lappeenrannasta käsin.

Kuokka napsahtaa aikaisintaan maahan tämän viikon lopussa, jolloin tiettyjä yksityisteitä voidaan kuiduttaa liityntäverkon osalta. Ensimmäisinä kohteina ovat Kirvesniemen alue ja liityntäverkko Toikkalasta pohjoiseen. Yleisten teiden katselmoinnit ELY:n kanssa on ohjelmassa ensi viikon keskiviikkona, jonka jälkeen päästään todella toimiin.

Kuivaa syksyä ja lämmintä talvea odotellen

Jarno