Kymijoen Kyläkuitu tiedottaa

Jarno Laitinen

Toimitusjohtaja, Kymijoen Kyläkuitu

Tervehdys,

Nyt on korkea aika päivittää tilanteita Kyläkuidun merkeissä. Minulla on kohta kaksi kuukautta historiaa takana Kyläkuidun kanssa ja onpa ollut todella vauhdikasta aikaa! Aikaa on käytetty vahvasti markkinoinnin/myynnin, sisällöntuoton, rahoituksen ja tulevan urakan kanssa.

Olemme nyt kesäkuussa neuvottelemassa pääurakoinnista ja tavoite on saada sopimus aikaan ennen kuun vaihtumista. Lisäksi olemme käynnistäneet verkon aktiivisten osien määrityksen (reitittimet, kytkimet ja kotipäätteet) ja tarjouspyynnöt tullaan pyytämään toimijoilta heinäkuun alusta lähtien.

Liikenne- ja viestintävirasto on myös aktivoitunut, näin ennen kesälomia, ja olemme saaneet (melkein vuoden odottamisen ja erinäisten lisäselvityspyyntöjen jälkeen) ensimmäisen ehdotuksen tukipaketista runkoverkon osalle. Tällä saralla neuvottelu jatkuu, eli ensimmäinen päätös ei ole linjassa meidän oletuksen kanssa. Töitä siis riittää.

Päätavoite tälle vuodelle on selkeä: saada aktiivinen rakentaminen käyntiin ja siten saada toiminta konkreettiseksi tekemiseksi. Rakentaminen alkaa Mauno-Pyötsiän alueella (Valkeala) ja seuraavaksi kohteena ovat Iitin maisemat (Sitikkala-Säyhtee-Lyöttilä). Ahviossa on tarkempi suunnittelu alkamassa tämän vuoden lopulla 2013 toteutusta varten.

Teillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa meidän tavoitteen saavuttamiseen luomalla tietoisuutta asiasta ja siten auttamalla markkinoinnissa ja myynnissä. Mikäli haluat lisää tietoa aiheesta, niin olethan yhteydessä.

Parempien yhteyksien puolesta ja hyvää kesää kaikille!

T: Jarno Laitinen
Kymijoen Kyläkuitu