Tervehdys kaikille!

Jarno Laitinen

Toimitusjohtaja, Kymijoen Kyläkuitu

Viitaten tämän viikkoiseen nimitysuutiseen Kouvolan Sanomissa, nyt olisi pieni esittely paikallaan. Nimi on siis Jarno Laitinen ja tulen aloittamaan Kymijoen Kyläkuidun toimitusjohtajana 16.4 alkaen. Odotan innolla alkavaa tehtävää ja sitä ennen ajattelin näin Kyläkuidun sivujen kautta välittää tietoja omasta taustastani, sekä mietteitäni tulevaisuudesta.

Jos lähdetään perusteista, niin olen syntyjään Elimäeltä ja elämä on Lappeenrannan (opiskelu) kautta vienyt Saloon Nokian leipiin. Tämä on ollut itselleni toistaiseksi se ensimmäinen työpaikka, jossa olen saanut todistaa matkapuhelin-bisneksen vahvan nousun ja tietenkin pienen epävarmuuden, mistä me kaikki olemme lehtien sivuilta voineet lukea. Oma luotto Nokian tekemiseen pysyy vahvana myös tulevaisuudessa ja uskon, että nykyinen suunta tuo monia hyviä ratkaisuja kuluttajien käsiin.

Katsottaessa niihin motiiveihin, jotka saivat minut hakemaan tähän tehtävään, niin ensimmäiseksi täytyy mainita halu oppia uutta ja mahdollisuus kehittää sitä ympäristöä mistä on kotoisin. Tähän kun vielä liitetään vahva tukiverkosto perheen näkökulmasta, niin paketti on kasassa.
Tällä hetkellä, tätä kirjoittaessani, ajatukset ovat muutossa takaisin synnyinseudulle perheeni kanssa, uuteen työhön valmistautumisessa sekä jäljellä olevien työtehtävien hoitamisessa loppuun Nokialla. Eli kiirettä tiedossa.

Toimivien tiedonsiirtoverkkojen tärkeys on suuri nyt ja tulevaisuudessa. Se mahdollistaa monia asioita, mistä myös näiltä Kyläkuidun sivuilta voi lukea. En ajatellut niitä tässä kaikkia listata, mutta sen sijaan kerron yhden oman esimerkin, joka on ollut erittäin tärkeä meidän perheelle.
Tekniikka on jo jonkin aikaa mahdollistanut videopuhelut tietokoneiden välillä ja nyt aina kasvavassa määrin televisioiden, puhelimien ja taulutietokoneiden välillä. Videopuheluiden käyttö (Skype) on ollut jokapäiväistä meidän perheessä viimeiset 4-5 vuotta. Videoyhteydet kotipuoleen on meille käytännössä pienentänyt välimatkaa ja näin mahdollistanut monimuotoisemman kommunikaatiotavan aina isovanhemmista lapsenlapsiin. Valitettavasti yhteyksien laatu on suhteellisen heikkoa ja olen useasti huomannut, että kuvayhteys toiselle puolelle maapalloa voi laadullisesti olla huomattavasti parempi kuin yhteys kotipuoleen. Laajakaista 2015 hankkeen myötä myös tähän saadaan parannusta kaikkialla Suomen kolkissa, joka on erittäin hieno asia.

Mikäli sinulla on ajatuksia Kyläkuidun toiminnasta tai muuten haluat ottaa yhteyttä, niin minut saa sähköpostilla kiinni osoitteesta jarno.laitinen@kylakuitu.fi

Yhteistyöterveisin,
Jarno