Kouvolan alueen rakentaminen on edennyt hyvin aikataulussa / uutiset Iitistä

Jarno Laitinen

Toimitusjohtaja, Kymijoen Kyläkuitu

Maanrakennuksen osalta rakentaminen on saatu päätökseen Teuroisissa ja Elimäellä kohti Iitin rajaa. Kuitujen kytkennät ja talopäiden tekeminen on käynnissä ja ensimmäiset taloudet on jo liitetty valokuituverkkoon.

Tällä hetkellä työt ovat käynnissä Kimolassa, Jaalassa, Selänpäässä ja Keisanmäki – Valkeala KK akselilla. Kokonaisuudessa reittiä on tehty yli 90km tänä vuonna ja työt jatkuvat aina talven tuloon asti.

Olemme myös juuri saaneet Pirkanmaan ELY:ltä tieluvat edetä kohti Verlaa ja siitä pohjoiseen. Tämä on siis suuntana seuraavaksi. Toivon, että vielä hakuprosessissa olevat luvat palautuisivat VT46 ja Savistontien (Valkeala) osalta, jolloin pääsisimme reitille matkalla Oravalaan vielä tänä vuonna. Rakennusreitit päivittyvät etenemisen mukaan meidän sivuille, käykäähän tutustumassa: http://www.kylakuitu.fi/rakentaminen/hankealueet/

Tiedotustoiminta on ollut vahvaa ja esimerkkinä voi ottaa esimerkiksi Jaala kirkonkylä – VT46 välisen osuuden. Tällä reitillä yli 100 taloutta on jo tilannut valokuituliittymän.

Iitin alueiden rakentamisen aloitus riippuu rahoituksen järjestämisestä suunnitelluille reiteille. Kyläkuidun tavoitteena on aloittaa rakentaminen 2016 rakennuskaudella. Iitin kunnanhallitus hyväksyi Kyläkuidun rahoitusesityksen Etelä-Iitin rakentamisen osalta, mutta valitettavasti kunnanvaltuustossa (1.9) kanta kääntyi yhden äänen erolla vastustavaksi. Rakentamisen aikainen rahoitus siis palautui Kyläkuidun uudelleen mietittäväksi ja valmisteltavaksi. Tavoite on edelleen rakentaa Iitin alueet suunnitelman mukaisesti.

Hyvää syksyn jatkoa.

– Jarno