Kuidun vuosi

Jarno Laitinen

Toimitusjohtaja, Kymijoen Kyläkuitu

Vuosi on ollut hieno, kiireinen, haasteellinen, palkitseva ja aina niin monia tunteita herättävä.

Mitä sitten on tapahtunut? Kyläkuidun vaihe I alkaa olla päätöksessään. Maanrakennus on taputeltu ja nyt kytketään viimeisiä liittymiä käyttökuntoon. Kokonaisuudessaan kuidun on saanut yli 1500 kotitaloutta/yritystä tai vapaa-ajan asuntoa. Ojaa on vedetty hieman yli 800km ja kaapelia yli 1000km toistaiseksi. Isoja lukuja valtakunnallisestikin.

Nyt loppuvuonna liittymiä on otettu käyttöön kiihtyvällä tahdilla ja tällä hetkellä kuitua käyttää 750 asiakasta ja määrä kasvaa viikoittain. Iso muutos tehtiin myös operaattori-rintamalla. Elisa vaihtui marraskuussa Netplazaan ja samalla kun IPTV palveluntarjoaja LumoTV hävisi Suomen kartalta, hyppäsimme NetPlazan mukana Maxivisionin leiriin. Osa tarvittavista IPTV vaihdoksista ei ole riippunut Kyläkuidusta ja on valitettavasti näkynyt ylimääräisenä ”säätämisenä” ja mahdollisina ongelmina Teille Kyläkuidun asiakkaille. Pahoittelut tästä.

Katse on nyt vaiheen II rakentamisessa ja aika on siten viime aikoina kulunut kuntahakemusten valmistelussa. Näillä näkymin Kouvolan kaupunginhallitus saa heti vuoden alussa asian käsiteltäväkseen. Tämä on siten erittäin tärkeää ja määräävää aikaa Kyläkuidun jatkorakentamisen kannalta.

Joka tapauksessa ensin on tarkoitus hieman levätä Joulun merkeissä.

Oikein Rauhallista Joulua!

– Jarno