Markkinaehtoisen valokuituverkon taajamapilotti

Markkinaehtoisen valokuituverkon taajamapilotti on Kymijoen Kyläkuidun syyskuussa 2018 käynnistämä hanke, joka toteutetaan Pohjois-Kymen Kasvun Leader-rahoituksella. Hankkeen tarkoituksena on selvittää markkinaehtoisen valokuituverkon rakentamisen edellytyksiä Kausalan taajama-alueella Iitissä. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2018 – 31.5.2019.

Hankkeen tavoitteena on luoda taajama-alueelle markkinaehtoisen valokuituverkon rakentamismalli, jota voidaan hyödyntää tulevaisuudessa uusilla vastaavilla hankealueilla. Hankkeessa kartoitetaan myös mahdollisuudet yhteisrakentamiseen muiden toimijoiden, kuten sähköyhtiön kanssa.

Alueella selvitetään vakituisten, vapaa-ajan asukkaiden ja yritysten määrä sekä tietoliikenneyhteyksien nykytila ja tarve valokuituyhteyksien rakentamiseen.

Alueen kiinteistönomistajilta kartoitetaan halukkuus valokuituliittymän hankintaan. Rakentamisen suunnittelu ja aloittaminen riippuu alueen asukkaiden kiinnostuksesta ja tarpeesta.

Hankkeen edistymisen tiedottamiseen käytetään tätä sivustoa, rullaa alaspäin nähdäksesi uusimman tiedotteen!  

Ilmoita kiinnostuksesi https://kylakuitu.fi/kiinnostuneet
Katso kiinnostuneiden tilanne kartalta https://kylakuitu.fi/karttasovellus

Lisätietoja hankkeesta saa ottamalla yhteyttä hankekoordinaattoriin tai hankevastaavaan.

Kymijoen Kyläkuitu osk
Hankekoordinaattori Atte Korpaeus - 040 157 8401 - atte.korpaeus@kylakuitu.fi
Hankevastaava Aulikki Kylliäinen - 040 528 4454 - aulikki.kylliainen@kylakuitu.fi

    

Iitin Yrittäjien Rakenna ja Remontoi -tapahtuma lauantaina 16.2.2019 Kausalan Ravilinnassa

Olemme mukana Iitin Yrittäjien järjestämässä Rakenna ja Remontoi -tapahtumassa tulevana lauantaina 16.2.2019 kello 10.00 - 14.00. 
Kymijoen Kyläkuidulla on tapahtumassa oma esittelypiste, jossa tiedotamme hankkeen etenemisestä, valokuidusta ja keräämme kiinnostusta valokuituverkon rakentamista kohtaan. 

Tule paikalle keskustelemaan valokuidusta ja ilmoittamaan oma kiinnostuksesi valokuidun rakentamisen edistämiseksi Kausalan taajama-alueelle! 

Tervetuloa !

Terveisin,
Atte Korpaeus 
Hankekoordinaattori

Taloyhtiöinfo 19.12.2018 

Järjestimme markkinaehtoisen taajamapilottihankkeen taloyhtiöinfotilaisuuden Kausalan ABC:llä 19.12.2018. Tilaisuuteen osallistui kaksitoista (12) taloyhtiöiden edustajaa hankkeen kohdealueelta Kausalan taajamasta.

Tilaisuudessa jaettiin tietoa Kausalan taajama-alueen talomarkkinaehtoisen valokuituverkon taajamapilottihankkeesta, valokuidusta, valokuidun hyödyistä taloyhtiöille ja esiteltiin kaksi erilaista toteutustapaa taloyhtiöiden tietoliikenneyhteyksien toteuttamiseen.

Jos et päässyt tilaisuuteen ja haluat kuulla lisää, ota yhteyttä hankekoordinaattori Atte Korpaeukseen sähköpostitse: atte.korpaeus@kylakuitu.fi tai puhelimitse 040 157 8401.

Terveisin,
Atte Korpaeus 
Hankekoordinaattori

Ravilinnan Joulumarkkinat lauantaina 15.12 kello 08.00 - 13.00 !

Maanantaina 26.11 järjestetyssä Kausalan Kyläiltaan osallistui hyvä määrä valokuituyhteyksistä ja Kausalan kehittämisestä kiinnostuneita asukkaita. Oli hienoa, että saatiin paljon keskustelua aikaan valokuidusta ja pääsimme vastaamaan alueen asukkaita arveluttaviin kysymyksiin. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, joiden ansiosta tapahtuma saatiin järjestettyä sekä suuri kiitos kaikille osallistujille!

Kymijoen Kyläkuitu on mukana Ravilinnan joulumarkkinoilla tulevana lauantaina 15.12 kello 8-13. 
Esittelemme tapahtumassa markkinaehtoisen valokuituverkon taajamapilottihanketta ja valokuitua. 

Kyläillassa nousi esiin selkeästi kyläaktiivitoiminta ja pyydettiin, että saisi esitteitä oman naapuruston kiinnostuksen kartoittamisen tueksi. Olemme tuottaneet nyt valokuitujulkaisun, jota jaamme kuluvan viikon lauantaina 15.12 Ravilinnan Joulumarkkinoilla halukkaille kyläaktiiveille jaettavaksi omaan naapurustoonsa.

Tule käymään esittelypisteellä, niin saat tilannepäivityksen hankkeesta ja esitteitä jakeluun omaan naapurustoosi! 

Tervetuloa !

Terveisin,
Atte Korpaeus 
Hankekoordinaattori

Tervetuloa Kausalan Kyläiltaan maanantaina 26.11 kello 18.30 alkaen Iitin kunnantalolle!

Kymijoen Kyläkuitu osk, Kausalan Kyläyhdistys ry, Iitin Kyläkoordinaattori -hanke ja Iitin Yrittäjät järjestävät yhteistyössä Kausalan Kyläillan maanantaina 26.11 kello 18.30 alkaen!
Kutsumme kaikki tietoliikenneyhteyksien kehityksestä kiinnostuneet toimijat mukaan tapahtumaan tutustumaan markkinaehtoisen valokuituverkon taajamapilottiin ja keskustelemaan valokuidusta!

Tervetuloa !

Terveisin,
Atte Korpaeus 
Hankekoordinaattori

Hankkeen tilannepäivitys 7.11.2018 

Markkinaehtoisen valokuituverkon taajamapilotti -hanke on ollut käynnissä muutaman kuukauden. Kahden ensimmäisen kuukauden ajan olemme tehneet taustatyötä, mihin on kuulunut mm. verkostoitumista, erilaisten taustatietojen selvittämistä ja toiminnan suunnittelua. Tähän mennessä olemme olleet mukana Iitin Yrittäjien aamukahvitilaisuudessa, jossa esittelimme hanketta ja valokuidun hyötyjä yrittäjän näkökulmasta sekä käyneet tapaamassa Kausalan alueen toimijoita yhteistyön suunnittelun merkeissä. Tänään keskiviikkona 7.11 jakelemme suorajakeluna hankkeesta mainoksen jokaiseen Kausalalaiseen kotitalouteen ja olemme aloittaneet mm. yhden tapahtuman suunnittelun vielä myöhemmin tälle kuulle.

Tiedotamme tapahtumasta lisää, kun suunnitelmat ja ajankohta tarkentuu.

Terveisin,
Atte Korpaeus 
Hankekoordinaattori